نشست علمی با موضوع تبیین جایگاه حوزه

ساخت وبلاگ

نشست علمی با موضوع تبیین جایگاه حوزه ،در مدرسه جعفریه قاین برگزار گردید

در اين نشست حجت الاسلام تقوی در راستاي تبیین جایگاه حوزه و طلبگی با استناد به آیه 108سوره یوسف «قُلْ هَذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ عَلَى بَصِيرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِي» اشاره كرد و گفت: در این آیه راه انبیاء شناخته می‌شود حال سوال این است که راه انبیاء چیست؟ جواب این است که دعوت به سوی خدای متعال یعنی فهم دین، بینش دینی و معرفت دینی كه این دعوت هم برای خود پیامبر است و هم برای کسانی که از او تبعیت می‌کنند.
وی در ادامه به آیه 122سوره توبه «فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ» پرداخت و عنوان کرد: این آیه در واقع تکمیل کننده آیه قبلي است یعنی باید راه انبیاء ادامه داشته باشد و آن هم با تفقه در دین و سپس تبلغ دین صورت می‌گیرد.
استاد حوزه علمیه قاین به وظایف حوزه‌های علمیه اشاره كرد و افزود: فهم دین كه همان تفقه مي‌باشد و تبلیغ معارف دینی يعني ابلاغ آن و اقامه كه منظور از آن اجرای احکام دینی مي‌باشد از جمله وظائف حوزه‌هاي علميه است كه برای تحقق اين وظایف باید دین را خوب شناخت تا بتوان در دین فقیه شده و در اجرای احکام دین انجام وظيفه كرد.
حجت الاسلام تقوی با بيان اينكه پیشینه حوزه‌های علمیه به عصر پیامبر اكرم صلی الله علیه وآله و ائمه اطهار علیهم السلام بر می‌گردد، افزود: اين مطلب به اين معناست كه پیامبر گرامي اسلام صلی الله علیه وآله وائمه معصومين علیهم السلام شاگردانی را تربيت و پرورش می‌دادند تا بتوانند معارف دینی را تبلیغ کنند كه نمونه بارز آن زمان امام محمد باقر و امام جعفر صادق علیهما السلام مي‌باشد.
حجت الاسلام تقوی در پایان به مهم‌ترین حوزه های علمیه بعد از غیبت کبری اشاره كرد و اظهار داشت: در حوزه علميه بغداد عالمانی همچون شیخ مفید، شیخ طوسی و سید مرتضی پرورش يافتند. حوزه علمیه نجف هم بعد از آنکه متعصبین از اهل سنت کتابخانه شیخ طوسی را به آتش کشیدند ایشان به نجف رفتند كه در نتيجه آن علماء زیادی در این حوزه درخشیدند. در حوزه علميه حله در قرن 6 تا 8 بزرگاني همچون علامه حلی، ابن ادریس حلی و محقق حلی پرورش يافتند. در خصوص حوزه علميه اصفهان نيز، در زمان صفویه رونق گرفت عالماني از جبل عامل به اصفهان هجرت کردند و فقهاء زیادی نظير شیخ بهایی، علامه مجلسی، ملاصدرا و.... درخشیدند اما حوزه علميه قم که سابقه دیرینی دارد از زمان مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری رونق جهاني گرفت كه در ادامه آن حوزه علمیه خراسان هم كه سابقه دیرینه دارد عالمان فرهيخته‌اي پرورش داده كه در جهان اسلام مي‌درخشند.

 

 

حوزه علمیه جعفریه قاین...
ما را در سایت حوزه علمیه جعفریه قاین دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hozehqaena بازدید : 205 تاريخ : چهارشنبه 1 آبان 1398 ساعت: 22:51